måndag 7 januari 2013

Panna cotta...

Fick ett recept på en italiensk vit choklad panna cotta med apelsin och pinjenötter av min arbetskamrat Erica innan jul... Underbart len och god, mjuk i konsistensen och lite tuggmotstånd från pinjenötterna. Jag har skippat den vita chokladen för att få den lchf-anpassad och den är väldigt god även utan choklad i.

 
6-8 port.
 
2 gelatinblad
250 g ricottaost eller cream cheese
2,5 dl grädde
rivet skal och saft av en stor apelsin
1 dl sukrin melis
1 påse (50 g) pinjenötter
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 minuter.
Vispa osten mjuk med elvisp.
Koka upp grädden. Lägg i gelatinbladen. Låt svalna.
Blanda med osten och vispa smidig.
Riv skalet på apelsinen, pressa ur saften och blanda med ostsmeten. Smaka av med sötningsmedel och blanda ner pinjenötter.
Häll upp panna cottan i portionsskålar och ställ kallt i minst 2 timmar.
Servera med bär.
 
 


1 kommentar:

Unknown sa...

Låter väldigt gott och fräscht! :)
Ha en underbar kväll!
Kram kram
//Lana