söndag 25 juli 2010

Kladdkaka med After Eight
















Kladdkaka är ju aldrig fel och kombinationen choklad och mint är en personlig favorit, så när jag fick detta recept av en arbetskamrat var jag tvungen att prova! Tack Helena, den är helt underbar! Kan dock tillägga att jag gräddade den kortare tid än vad som anges i receptet (15 minuter istället för 20) samt bakade den dagen innan den skulle ätas, så den fick stå kallt över natten. De blir ju som allra bäst då, kladdkakorna!

Helenas kladdkaka med After Eight
100 g smör
100 g choklad, 70 %
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
ca 1 litet pkt After Eight

Ugn 175 grader

  • Smält smöret, bryt i chokladen och låt den smälta under omrörning.
  • Vispa ägg och socker pösigt, sikta ner vaniljsocker, kakao, salt och mjöl.
  • Tillsätt smör- och chokladblandningen och blanda väl.
  • Häll hälften av smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
  • Täck smeten med After Eight och häll på resten av smeten.
  • Grädda i ca 20 minuter.
  • Servera med grädde eller glass.


1 kommentar:

Cupcakesfluffan sa...

vad gott det låter,måste testas här hemma någon dag