söndag 29 augusti 2010

Banankaka


Banankaka

100 g smör, rumsvarmt
3 dl socker
2 ägg
4 msk gräddfil/fil
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
2 bananer, så bruna som möjligt

Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ägg och gräddfil till smörsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen.
Mosa bananerna och blanda i smeten.
Häll smeten i smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45-60 minuter.



Tips!
För en lyxigare kaka, byt ut en del av det vanliga strösockret mot muscovadosocker. Tillsätt 100 gram hackad mörk choklad samt en näve hackade nötter, till exempel valnötter eller pecannötter.

2 kommentarer:

Malin H sa...

Den ser helt underbart god ut, måste testas.

Cupcakesfluffan sa...

Banankaka är så himla gott, gillar verkligen banan i mjuka kakor