... kanske inte riktigt, men baugetter med äpple och pumpafrö i alla fall!!
Här är det åter igen ett recept från Martin Johanssons blogg Pain de Martin som inspirerat. En enkel deg som jäser över natten och bakas ut på valfritt sätt. Jag provar med rivet äpple i och pumpafrön på denna gång.
3 g jäst
300 g vatten
380 g vetemjöl special
6 g salt
1 rivet äpple
pumpafrön
Blanda allt, utom pumpafrön, en bunke och plasta in. Låt jäsa i rumstemperatur i ca 6-10 timmar. Baka ut på valfritt vis, som baugetter eller små frukostbullar och grädda i 250-275 grader tills bröden fått ordentligt med färg.
2 kommentarer:
ser gott ut, baugetter är aldrig fel, extra kul att baka nu när jag köpt en baugetteplåt
Har också funderat på en baugetteplåt... men jag är så nöjd med min baksten så det är svårt att sluta baka på den. Pizza blir helt suveränt på en baksten!
Skicka en kommentar