torsdag 16 september 2010

Hoisinkyckling


Dagens middag hemma hos oss blev Hoisinkyckling. En rätt jag lärde mig laga under min tid som au-pair i Kalifornien på 90-talet. Den uppskattas av hela familjen, även om barnen, som är livrädda för grönsaker, väljer bara köttet och såsen.

Hoisinkyckling, 4-6 port

1 burk Hoisinsås
ca 1/2 dl oystersauce
en skvätt soyasås
ca 1 dl vatten
1 kg kycklingfilé
1-2 gula lökar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 stånd broccoli

Jasminris

Blanda hoisinsås, oystersås, vatten och soyasås till en marinad.
Skär kycklingen i strimlor eller kuber och låt den marinera i såsen, gärna ett dygn. Jag brukar förbereda detta moment kvällen innan det är tänkt att ätas.
Bryn kycklingen försiktigt i olivolja eller smör i omgångar, vakta noga för hoisinsåsen bränns lätt eftersom den innehåller mycket socker.
Spara marinaden kyckligen legat i.
Stek all kyckling och häll tillbaka i pannan, tillsätt lök, paprika, broccoli och marinad.
Låt puttra till grönsakerna mjuknat, men fortfarande är spänstiga, ca 5-10 minuter.

Servera med ris.



Inga kommentarer: