Det här är från början ett gammalt viktväktarrecept, som har hängt med i många år. Enkelt och gott!
Zucchinipasta 4 port.
olivolja
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 medelstor zucchini, halverad och skuren i "halvmånar"
ca 5 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 burk matlagningsyoghurt (2 dl), redd med ca 3 tsk mjöl
1 paket fetaost, mosad
1/2 - 1 kruka basilika
svartpeppar
pasta
Bryn vitlöken i olivoljan i en stekpanna tills den börjar ta färg.
Lägg i zucchiniskivorna och stek till de också får lite färg, men inte för länge då de lätt blir "sladdriga".
Häll på vatten och fond, låt koka upp.
Häll i yoghurten som du har blandat med mjöl (annars skär den sig när den kokar) och låt koka upp.
Rör ned den mosade fetaosten.
Låt koka en kort stund.
Smaka av med svartpeppar och rör ned hackad basilika precis innan servering.
Servera med valfri pasta, förslagsvis penne.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar