Igår blev det hel kyckling i ugn till middag. Hur smidigt som helst att göra i en stekpåse där allt får plats, kyckling, potatis och rotfrukter.
Kyckling i stekpåse
Stekpåse, storlek L eller XL
En hel kyckling
Potatis
Kålrot
Morot
Lök
Vitlök
Smör
Citron
Timjan, färsk
Salt
Peppar
Skala och skär potatis, kålrot, morot och lök i bitar och lägg i stekpåsen, som du placerat i en kall ugnsplåt. Salta och peppra kycklingen, fyll den med citronskivor och färsk timjan.
Peta in pressad vitlök och lite smör under skinnet på kycklingen.
Lägg kycklingen ovanpå rotfrukterna. Förslut stekpåsen väl med den medföljande klämman men glöm inte att klippa ett hål i påsens ena hörn, annars exploderar den i ugnen.
Stek kycklingen i ca 180 grader i 45-60 minuter.
1 kommentar:
Ser himla gott ut , steker väldigt sällan hel kyckling, utan är lite lat och bekväm och kör med kycklingfiler
Skicka en kommentar