fredag 29 juli 2011

Familjen Kahns fetaostlasagne med rosmarin...


Inspiration och nytänk när det gäller maträtter tackar jag aldrig  nej till. Den här lasagnen kommer från studiekamraten Camilla, eller rättare sagt hennes man Jonas ;-). 















Lasagne med fetaost och rosmarin


Köttfärs:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 msk smör
1 msk hackad rosmarin
1 förpackning krossad tomat med örter eller chili
1 dl chilisås
salt
nymald svartpeppar
färska lasagneplattor

Ostsåsen:
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
200 g fetaost, varav hälften smulas ovanpå lasagnen

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i smör tills allt fått lite färg. Tillsätt rosmarin, krossade tomater och chilisås. Låt koka samman, i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

2. Ostsås: Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en gryta och koka upp till en tjock redning. Koka upp resten av mjölken och grädden i en separat kastrull. Rör ner gräddmjölken i redningen och smula ner hälften av fetaosten.

3. Skär lasagneplattorna så att de passar formen. Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärs i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås och resterande fetaost. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera med en god sallad till.

SMAKLIG MÅLTID!

1 kommentar:

Bella sa...

Tycker den låter supergod! Ska absolut testas här hemma nån dag!