Inspiration och nytänk när det gäller maträtter tackar jag aldrig nej till. Den här lasagnen kommer från studiekamraten Camilla, eller rättare sagt hennes man Jonas ;-).
Lasagne med fetaost och rosmarin
Köttfärs:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 msk smör
1 msk hackad rosmarin
1 förpackning krossad tomat med örter eller chili
1 dl chilisås
salt
nymald svartpeppar
färska lasagneplattor
Ostsåsen:
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
200 g fetaost, varav hälften smulas ovanpå lasagnen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i smör tills allt fått lite färg. Tillsätt rosmarin, krossade tomater och chilisås. Låt koka samman, i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
2. Ostsås: Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en gryta och koka upp till en tjock redning. Koka upp resten av mjölken och grädden i en separat kastrull. Rör ner gräddmjölken i redningen och smula ner hälften av fetaosten.
3. Skär lasagneplattorna så att de passar formen. Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärs i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås och resterande fetaost. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera med en god sallad till.
SMAKLIG MÅLTID!
1 kommentar:
Tycker den låter supergod! Ska absolut testas här hemma nån dag!
Skicka en kommentar