När man kör lchf är planering och framförhållning verkligen nyckeln till framgång. Det gäller att ligga steget före så man inte står där, vrålhungrig, och inget finns att tillgå snabbt och enkelt.
Min räddning igår, efter ett utdraget tandläkarbesök med dottern, var att det fanns lchf pizzabottnar i frysen. Familjen åt vanlig pizza och doften var ljuvlig. Hade jag inte haft mina bottnar att bara plocka fram, fylla med pålägg och grädda hade jag säkerligen fallit för frestelsen och ätit vanlig pizza.
Bröd kan ju vara lite knepigt med lchf. Det smakar inte direkt gudomligt och ska inte jämföras med bröd bakat på mjöl, då blir man bara besviken. Jag har provat flera pizzabottnar och detta är det absolut bästa! Allra bäst nygräddat men funkar även fryst och uppvärmt i matlåda, jag har provat alla varianter.
Receptet kommer från Birgitta Höglund och serveras på restaurang PriMaten i Uppsala och publicerades i nr 2 av tidningen mat & hälsa.
Lchf pizza med tomat, skinka, gorgonzola och ruccola.
2 dl riven halloumi
1 ägg
0,5 dl grädde
2 msk pofiber
Rör samman och låt svälla 10 minuter. Bred ut som två bottnar, ca 1 cm tjocka, på bakplåtspapper. Förgrädda på 250 grader i 10 minuter.
Går bra att lösfrysa och ta fram efter behov.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar