Tack Malin för att du tipsade om denna godsak!
15 digestivekex
100 gram smält smör
1 burk kondenserad mjölk, kokad till dulce de leche
2 bananer
3 dl vispgrädde
vaniljsocker att smaksätta vispgrädden med
1 hackad dubbeldaim
Så här gör du:
1. Ta av etiketten från burken och lägg den i en kastrull med vatten. Burken ska alltså inte öppnas. Låt burken sjuda i ca 3 timmar. Låt svalna. Detta moment går att förbereda långt i förväg och burken kan förvaras oöppnad i kylskåp tills den ska användas.
Obs! Vattnet får inte koka bort! Fyll på regelbundet så att burken är täckt med vatten.
2. Förbered en pajbotten. Smält smöret. Smula ner kexen fint i en skål och blanda smulorna med det smälta smöret till en deg som sen trycks ut i en pajform med avtagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.
3. Bred ut kolakrämen i pajskalet.
4. Skiva bananerna tunt och lägg på kolakrämen.
5. Vispa grädden, smaksätt med lite vaniljsocker och bred över bananerna.
6. Hacka Daim och strö över grädden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar