tisdag 21 augusti 2012

Tekakor...

Bröd tycker jag är svårt när man äter lchf. Jag har smaken av "riktigt bröd" i huvudet redan innan första tuggan och måste erkänna att jag ofta blir ganska besviken. Jag har väl för höga förväntningar helt enkelt.  På bloggen "LCHF till vardag och fest" hittade jag ett ljust bröd som kan bakas till tekakor eller användas som botten i smörgåstårta. Perfekt då jag försöker få hela familjen att äta mindre gluten och sonen är beroende av Hönökaka och tekakor, som han för övrigt kallar "bullmackor".

Brödet fick VG av son och make... och ett G av mig ;-)

OBS! En liten uppdatering så här några provsmakningar senare... Den diplomatiske sonen ville bara göra sin mamma glad. Han gillade inte brödet alls. Så det blir mitt och makens bröd. Några ändringar ska ändå till, kan inte sätta fingret på vad det är som gör att det inte smakar helt ok. Kan det vara pofibret, och kan man utesluta det tro?
















Receptet hittar du här http://vardagfest.blogspot.se/2012/06/tekaksrutor-lchf.html

3 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Har också sett dessa bröd, jag tycker de blir så fina!

Unknown sa...

Jag bakar sällan bröd... har tendens att överäta... Men ibland är det gott att ta en macka till kvällste! :)
ha en toppen dag!
//Lana

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Kul att du testade. Jag gillar dem men skulle önska att ytan blev lite mer som "vanligt" bröd, det blir sällan det på LCHF-bröd.
Du frågade om varför jag använder bakpro i så många recept. I de kakor jag bakat så använde jag första gången bakpro för att jag hade hört att det skulle "fluffa" till kakan och inte göra den så kompakt, sedan dess har jag utgått från samma recept men gjort vissa ändringar i smak men basen har oftast varit den samma. Jag skulle gissa att det går att byta ut bakpro mot mandelmjöl i kakorna (men jag har inte testat själv), möjligtvis kan kakan bli lite kompaktare. Hoppas att det svarade på din fråga. :-)