Midsommarafton inleddes tidigt imorse med lite brödbak! Storebror med familj är på väg till Korsika och gjorde ett snabbt frukostbesök hos far. Mitt bidrag till frukostbordet var bröd! Massor av bröd för att mätta tio hungriga magar!
Fillimpa, rågsiktsbullar och fikon- och pumpabullar!
Fillimpa
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl rågkross
1 dl vetekli
0,5 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
1 dl linfrö
1 påse hela hasselnötter
Blanda de torra ingredienserna noga. Rör i filmjölk och sirap. Blanda väl.
Smöra och bröa två 1,5 liters avlånga limpformar.
Grädda i 175 grader i ca 1,5 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar