Leila gör några underbara crumblemuffins, med en smuldeg ovanpå själva muffinssmeten. Jag provade hennes variant med äpple och kanel igår, men insåg efteråt att jag hade glömt mjölken... De blev goda, men inte så höga och luftiga. Idag var jag tvungen att provabaka igen och experimenterade då lite på egen hand! Resultatet blev saftiga, luftiga muffins med en svag smak av kokos och citron.
Crumblemuffins med kokos och citron
100 g smält smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vanilj
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl kokosmjölk1 citron, det rivna skalet + saften
Crumble
75 g kallt smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl kokos
1 dl socker
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Rör ner smält smör, kokosmjölken, citronskalet samt citronsaften
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ned i smeten
Häll muffinssmeten till 2/3 i formarna. Receptet ger 12 små eller 8 stora muffins.
Nyp ihop tärnat smör, kokos, havregryn, socker och mjöl.
Strö smuldegen på toppen av varje muffin
Grädda i ca 20 minuter i 175 grader varmluft för stora muffins eller 12-15 minuter i 200 grader varmluft för små muffins.
4 kommentarer:
Vad gott det ser ut, smuldeg som är så gott, har också sett detta recept och tänk göra muffinsen, nu blir jag ännu mer sugen på dom
Gör dom, gör dom!!! De är sååå goda! Nästa gång rostar jag kokos och har även i smeten, eller också blir det med hallon eller med päron och ingefära eller med... ;-)
De ser helt underbara ut!!
De var tänkta till vår inställda fikaträff Malin... de ligger i frysen och väntar på nästa tillfälle!
Skicka en kommentar