lördag 2 oktober 2010

Den ultimata morotskakan














Den förra morotskakan var ju en stor besvikelse så jag var bara tvungen att göra en "vanlig". Hittade ett recept på nätet, det kommer från början från systrarna Eisenman. Jag har dock förenklat och modifierat receptet en smula. En underbar morotskaka som smakar som den ska smaka! Nästa gång dubblar jag receptet på glasyren, det blev lite för tunt för min smak den här gången.

Den ultimata morotskakan

3 rivna morötter
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl rapsolja
2 ägg
2 dl hackade valnötter
1 dl krossad ananas

Glasyr

200 g cream cheese
2-3 dl florsocker
1 tsk vanilj socker
1-2 dl kokos
rivet citronskal

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form.
  • Blanda alla torra ingredienser
  • Rör i olja och ägg.
  • Tillsätt valnötter, rivna morötter och ananas och rör om väl.
  • Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter, tills en provsticka är torr.
  • Blanda ingredienserna till glasyren.
  • Låt kakan svalna innan du brer på glasyren.


2 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Morotskaka som är så gott, var många år sedan jag åt det sist

Marielle sa...

Då ska du göra denna, den är verkligen jättegod!