fredag 26 november 2010

Lussebullar... igen!

 Idag var det dags för lussebak igen... denna gång tillsammans med barnen. Eftersom det är tredje gången på kort tid det bakas lussekatter här i huset ville vi variera oss lite!


Det blev stjärnor och hjärtan, utstansade medpepparkaksformar! Och med pärlsocker istället för russin, som inget av barnen gillar.

Dessa lussebullar är fyllda med ett smör jag hittade receptet på i senaste numret av tidningen Amelia. Smöret skulle då serveras till nybakade scones, men jag tror det passar som fyllning i bullar också, tillsammans med riven mandelmassa. Har inte provsmakat ännu...

Kanel- och lingonsmör

200 g väldigt mjukt smör
0,5 dl socker
150 g frysta lingon (jag tog ca 1,5 dl lingonsylt)
1 msk kanel

Vispa ihop socker, smör och kanel. Rör ner lingon/lingonsylt.

2 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Så söta de blev när ni använde pepparkaksformar

Marielle sa...

Ja, visst blev de!