fredag 26 november 2010

Pain au chocolate






















Pain au chocolate, ca 16 st
1 paket  fryst smördeg
200 g Nutella
100 g mörk choklad
200 g mandelmassa
2 apelsiner, det rivna skalet

1 ägg
mandelspån
florsocker

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader, gärna varmluft.
  • Se till att smördegen är upptinad.
  • Kavla smördegen lite lätt. Dela sen smördegen så att du får ca 16 rektanglar.
  • Bred en klick Nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
  • Hacka chokladen, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna.
  • Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
  • Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
  • Pudra över florsocker innan servering


2 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Sådana har jag aldrig ätit, det ser himla gott ut

Marielle sa...

Jättesmidiga att göra och himla goda... och sedan kan man ju variera fyllningen i det oändliga, fast kanske inte kalla dem pain au chocolate då ;-). I somras gjorde jag en variant med rabarber och mandelmassa, de var underbara!