Pain au chocolate, ca 16 st
1 paket fryst smördeg
200 g Nutella
100 g mörk choklad
200 g mandelmassa
2 apelsiner, det rivna skalet
1 ägg
mandelspån
florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader, gärna varmluft.
- Se till att smördegen är upptinad.
- Kavla smördegen lite lätt. Dela sen smördegen så att du får ca 16 rektanglar.
- Bred en klick Nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
- Hacka chokladen, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna.
- Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
- Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
- Pudra över florsocker innan servering
2 kommentarer:
Sådana har jag aldrig ätit, det ser himla gott ut
Jättesmidiga att göra och himla goda... och sedan kan man ju variera fyllningen i det oändliga, fast kanske inte kalla dem pain au chocolate då ;-). I somras gjorde jag en variant med rabarber och mandelmassa, de var underbara!
Skicka en kommentar