Laktosfria lussekatter, 24 st
50 g jäst
100 g laktosfritt smör
5 dl laktosfri mjölk
250 g laktosfri gräddfil
2-3 påsar saffran
1 1/2 dl vit sirap
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
russin till garnering
ägg till pensling
- Smula jästen i en degbunke.
- Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölk och saffran och värm till 37 grader.
- Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt gräddfil, sirap, salt och ca 15 dl av mjölet.
- Arbeta degen blank och smidig, tills den släpper bunkens kanter.¨
- Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
- Arbeta ihop degen på mjölat bakbord, baka ut till lussekatter.
- Lägg på papprade plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader.
- Garnera med russin och pensla med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter, tills de fått fin färg.
1 kommentar:
Lussekatter som är så gott, tänkte ta och baka det nästa helg
Skicka en kommentar