lördag 18 december 2010

Leilas cornflakes crisps
















Här kommer ytterligare ett recept från Leila.

Cornflakes crisps
100 g mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) nutella
1 l cornflakes
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här
  • Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad. Ta av skålen från värmen.
  • Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
  • Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
  • Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
  • Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
  • Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler med bakplåtspapper under.

Inga kommentarer: