Här kommer ytterligare ett recept från Leila.
Cornflakes crisps
100 g mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) nutella
1 l cornflakes
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Gör så här
- Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad. Ta av skålen från värmen.
- Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
- Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
- Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
- Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
- Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler med bakplåtspapper under.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar