torsdag 27 januari 2011

Biscotti di Prato


Leilas Biscotti di Prato

100 g hel sötmandel
75 g pinjenötter
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 st apelsin
1/2 vaniljstång
0,25 tsk bakpulver
en nypa salt
2 ägg

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om en vanlig ugn används, 200 grader).
Koka upp en kastrull med vatten och skålla mandlarna. Skala dem och sprid ut på en plåt.
Rosta mandlarna i ugnen tills de fått lite färg, cirka 5 minuter.
Hacka mandlarna med pinjenöttera mycket grovt.
Tvätta apelsinen noga och torka. Riv sedan av skalet försiktigt.
Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Blanda hackade nötter, mjöl, strösocker, rivet apelsinskal, urskrapad vaniljstång, bakpulver och salt på en ren bänkskiva.
Forma en grop i mitten och häll i äggen.
Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar.
Baka dem i 15-20 minuter tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna.
Sänk ugnen till 120 grader och skiva rullarna lite på snedden, i 1 centimeter tjocka skivor.
Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.


2 kommentarer:

Malin H sa...

Supergoda!!

Marielle sa...

Viss var dom!? Inte så snygga kanske, men smaken var det inget fel på ;-)