söndag 29 augusti 2010

Leilas snabba fillimpa
















Jag brukar baka en fillimpa som är ganska lik Leilas. Skillnaden är att Leilas innehåller en hel massa torkad frukt, vilket inte min gör. Båda är goda, men jag föredrar faktiskt min egen version och den finns redan här på bloggen!

Leilas snabba fillimpa, 1 limpa

4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

Havregryn


















Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda filmjölk och sirap.

Hacka frukten och nötterna grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna.

Rör ner i filmjölken.

Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut på kanterna.

Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.



1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Jag läste recepten idag då jag besökt bloggen för första gången och tycke att det verkar gott. Jag brukar baka bröd främst för att det är mkt billigare än att köpa det, och då har man lite dålig samvete mot miljö. Därför kan man använda muffinsformar istället för brödf. vilket gör att bakningstiden förkortas till 10 min (man kan stänga av ugnen innan det). Och man behöver inte ta ut degen på mjölat bord alls, utan man bara rör om den i skålen och sedan tar ut i formarna med hjälp av några skedar. Detta är också godare för de som gillar mera kanter på grdet. Mvh/Liza