tisdag 9 november 2010

Kesoplättar

Kesoplättar är ett bra alternativ till pannkakor/plättar för oss som inte mår så jättebra av att äta mycket kolhydrater. Receptet innehåller dinkelmjöl men jag har även provat att göra dem helt mjölfria och det funkar också, de håller dock inte ihop lika bra. På nätet har jag sett recept med fiberhusk, inget jag har testat själv, men det kanske kan vara ett alternativ. En annan variant är att använda sig av 1/2 dl riven ost istället för mjölet.




Kesoplättar

2 ägg
1 liten burk keso
2 msk dinkelmjöl eller fiberhusk alt. 1/2 dl riven ost

Smaksättning efter tycke t.ex.
vaniljpulver
kanel och rivet äpple
kardemumma

Mixa samman ägg, keso och mjöl med en mixerstav, så att det blir fluffigt. Stek plättar i smör. Tänk på att låta plättarna steka ganska länge, på medelhög värme, innan du vänder dem, annars faller de lätt isär.

Servera med vispad grädde och bär.



Ett tips, för lite matigare plättar, är att smaksätta smeten med dill eller någon annan krydda du gillar och äta plättarna med Philadelphiaost och rödlök.

1 kommentar:

Cupcakesfluffan sa...

Låter himla gott, har tänkt testa kesoplättar ,men det har aldrig blivit av liksom, får nog ta och köpa hem en burk keso och testa