På begäran av gårdagens middagsgäster kommer här menyn! Tack för en trevlig kväll!
Mozarellabiffar, 4 port
600 g blandfärs
1 förpackning mozarella, skuren i bitar
1/2 kruka basilika
4 soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt, svartpeppar
smör att steka i
Sås
stekskyn
2 dl grädde
100 g Philadelphiaost
1/2 köttbuljongtärning
Blanda färs, ägg, grädde, strimlad basilika, hackade soltorkade tomater och mozarella skuren i små kuber. Salta och peppra. Forma till biffar och stek i omgångar, på ganska hög värme, ett par minuter på varje sida i rikligt med smör. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, ost och buljongtärning i stekskyn. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra tills de är genomstekta. Späd med vatten om såsen blir för tjock.
Servera med klyftpotatis och sallad.
Frozen cheesecake
3 dl grädde
3 ägg
3 dl strösocker
1/2 dl vaniljsocker
200 g Philadephiaost
8-10 Digestivekex
Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
Smula ner osten och vispa.
Vispa grädden för sig och blanda ner den i äggsmeten.
Vispa äggvitorna till skum och vänd ner dem i smeten.
Smula kexen och lägg på botten av en springform med löstagbar kant.
Häll glassen över och frys.
1 kommentar:
Mumms ser gott ut, och tack för receptet på mozzarellabiffarna!! Kram Anja!
Skicka en kommentar