söndag 7 november 2010

På begäran...

Hög tid att uppdatera bloggen... Stiltjen här inne beror inte på att jag inte har bakat, även om det har varit lugnare på den fronten den senaste tiden. Andra omständigheter, som urladdat kamerabatteri, olust att fotografera eller "osnygga" bakverk är däremot några av anledningarna till att det varit alldeles för lugnt här. Jag lovar bot och bättring!!

På begäran av gårdagens middagsgäster kommer här menyn! Tack för en trevlig kväll!










Mozarellabiffar, 4 port
600 g blandfärs
1 förpackning mozarella, skuren i bitar
1/2 kruka basilika
4 soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt, svartpeppar
smör att steka i

Sås
stekskyn
2 dl grädde
100 g Philadelphiaost
1/2 köttbuljongtärning

Blanda färs, ägg, grädde, strimlad basilika, hackade soltorkade tomater och mozarella skuren i små kuber. Salta och peppra. Forma till biffar och stek i omgångar, på ganska hög värme, ett par minuter på varje sida i rikligt med smör. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, ost och buljongtärning i stekskyn. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra tills de är genomstekta. Späd med vatten om såsen blir för tjock.

Servera med klyftpotatis och sallad.





Frozen cheesecake
3 dl grädde
3 ägg
3 dl strösocker
1/2 dl vaniljsocker
200 g Philadephiaost
8-10 Digestivekex

Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
Smula ner osten och vispa.
Vispa grädden för sig och blanda ner den i äggsmeten.
Vispa äggvitorna till skum och vänd ner dem i smeten.
Smula kexen och lägg på botten av en springform med löstagbar kant.
Häll glassen över och frys. 





1 kommentar:

Anonym sa...

Mumms ser gott ut, och tack för receptet på mozzarellabiffarna!! Kram Anja!