Systrarna Eisenmans muscovadotryffel
175 g mörk choklad, 60 - 70%
3/4 dl mörkt muscovadosocker
1 dl grädde
2 msk smör
- Koka upp grädde, smör och socker.
- Hacka chokladen och lägg i en bunke.
- Häll grädden över chokladen, låt stå en stund.
- Rör försiktigt tills chokladen smälter.
- Låt svalna något.
- Häll tryffeln i en liten pappersklädd form.
- Ställ tryffeln kallt tills den stelnat.
- Skär i bitar och vänd i kakao.
Romrussintryffel
Lägg ca 1/2 dl russin i en burk och häll på mörk rom så att det täcker. Gör detta i god tid innan, gärna flera dagar i förväg, så att russinen hinner suga åt sig rom.
175 g mörk choklad, 70 %
1 dl grädde
2 msk smör
1/2 dl socker
russin
rom
- Koka upp grädde, smör och socker.
- Hacka chokladen och lägg i en bunke.
- Häll grädden över chokladen och rör försiktigt till det smälter.
- Häll av överflödig rom från russinburken, häll sedan i russinen i chokladsmeten och rör om.
- Häll i ischokladformar, eller rulla bollar i kakao då smeten svalnat.
Hallontryffel
175 g mörk choklad 70%, gärna med hallonsmak
1 dl grädde
2 msk smör
1/2 - 1 dl hallonsylt
- Koka upp grädde och smör.
- Hacka chokladen och lägg i en bunke.
- Häll grädden över chokladen och rör tills den smält.
- Tillsätt hallonsylt och blanda väl.
- Häll tryffeln i formar, eller forma till bollar som rullas i kakao eller florsocker.
Laktosfri vit ischoklad
100 g kokosfett
200 g vit choklad, jag använde Bonvitas laktosfria, gjord på rismjölk
Ev. dekoration
- Smält kokosfettet försiktigt på mellanhög värme.
- Hacka chokladen.
- Häll i chokladen i fettet och rör till det smält.
- Häll i formar och låt stelna.
- Dekorera eventuellt med silverkulor, strössel eller non stop
4 kommentarer:
Oooooh, gott!! Hallontryffeln kanske man skulle testa, då med någon sockerfri hallonsylt (om det nu finns). Kram Anja!
Å vilka godsaker!!! Mmmmm vad sugen jag blir, jättefina!
Jag skulle koka lite frysta hallon till puré och smaksätta med det, kanske söta en aning med Stevia. Använder du det? Jag köpte det via nätet när jag körde lchf. Annars går det ju precis lika bra utan socker! De är jättegoda!
Så gott, skulle gjort vit ischoklad idag men glömt köpa ischokladsformar så det får bli nästa vecka istället
Skicka en kommentar