Idag väntar jag dock fint fikabesök och då måste jag bjuda på hembakat, något annat går inte! Det blev ett litet experiment på ett av Martin Johanssons bröd.
Frukostbullar med frukt och nötter
3 g jäst
300 g kallt vatten390 g vetemjöl (jag blandade med dinkelmjöl)
6 g salt100 g nötter (jag blandade valnötter och hasselnötter)
100 g torkad frukt (jag blandade aprikoser och fikon)
Klipp eller skär frukten i mindre bitar.
Blanda alla ingredienser i en bunke till en kletig smet.
Täck med lock/plast och låt stå i rumstemperatur över natten.På morgonen sätter du på ugnen på 275 grader, gärna med en baksten eller bakplåt i ugnen.
Häll ut degen på ett rikligt mjölat bakbord.
Dra ut degen till en rektangel som du viker dubbel.När ugnen är varm skär du upp degen i bitar, ca 6-8 st. Lägg antingen direkt på den heta plåten eller på bakplåtspapper som du skjutsar in på bakstenen.
Grädda ca 10-15 minuter, tills bullarna fått bra med färg.
Gillar man mycket frukt och nötter i bröd är detta perfekt. Själv tycker jag det blev lite väl mycket och provar med halva mängden nästa gång.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar