fredag 7 januari 2011

Malins goda ost- och broccolipaj, med lite skinka i...
















Den här goda pajen bjöd Malin på när vi i vår studiegrupp hade terminsavslutning innan jul. Den är jättegod och jag har redan gjort den två gånger sedan dess. När jag gör den lägger jag även till rökt skinka i receptet. Det ger god smak på pajen och gör den lite matigare. Så tack M för receptet!


 


Ost- och broccolipaj, med lite skinka i...

3 msk smör
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk salt
2 ägg
6 dl riven ost, gärna Västerbotten eller annan smakrik ost
200 g rökt skinka, strimlad
färsk okokt broccoli, så det fyller formen, ca 1 stånd

Pajdeg

3 dl vetemjöl
100 g smör
1/2 dl vatten

Blanda ihop ingredienserna till pajskalet, gärna i en matberedare, och låt vila i kylskåp under tiden du gör fyllningen.
Smält smöret, rör ner mjölet och späd sedan med mjölken. Låt svalna något.
Blanda grädde, ägg, salt och ost och blanda sedan ihop det med den ljumna såsen.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten.
Strö skinkan över pajbottnen.
Fyll på med så mycket broccoli du vill och häll över såsen.

Grädda i ca 40 minuter i 200 grader.

Obs! Pajen får snabbt mycket färg, så var med och håll lite koll och täck gärna pajen med folie.



Inga kommentarer: