torsdag 15 juli 2010
Kolapaj
Det har varit dåligt med bakandet ett tag nu. Jobb upptar en stor del av min tid och på lediga dagar är det sol och bad som gäller. Och skulle det mot all förmodan finnas tid, lust och ork över till bak blir det kalljäst frukostbröd för hela slanten, och det finns ju redan här på bloggen!
Här kommer istället en gammal favorit... kolapaj. Söt och mäktig. Avnjuts i små bitar, gärna med en klick grädde och sommarbär som tillbehör.
Kolapaj
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 äggula
2 msk råsocker
Hacka ihop och tryck ut i en form, ca 25 cm diameter. Låt stå kallt ca 30 minuter. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
Koka upp
1½ dl vispgrädde
50 g smör
1½ dl ljus sirap
Sjud i ca 10 min. Ta kastrullen från värmen och rör i 200 g mörk choklad och rör tills den smält. Låt svalna lite och häll i pajskalet. Låt stå kallt, gärna över natten. Servera med vispad grädde och bär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
blir att testa kanske till makens födelsedag
Kolapaj låter verkligen söt och gott, det passar mig perfekt, gottegris som jag är :-)
Samma här, det kan knappast bli för sött ;-)
Om maken gillar sött går den garanterat hem, min sambo tyckte dock den var alldeles för söt...
Den ser ju helt underbar ut!!
Skicka en kommentar